علت ترک پا و درمان آن
علت ترک پا و درمان آن یکی از بیشترین مشکلاتی است که افراد و به خصوص خانمها از آن رنج میبرند. در این مقاله قصد داریم علتهای ترک پا و روشهای درمان خانگی آن را مورد بررسی قرار دهیم. همچنین روشهای درمان خانگی مناسبی برای آن ارائه نماییم.
تمیزکنندههای نامناسب
استفاده مداوم از تمیرکنندهها و صابونها به خصوص صابونهایی که با پوست بدن شما سازگار نیستند، به مرور زمان باعث خشکی پوست شما میشوند. این مورد در پوست پاشنه پا به علت شرایطی که دارد بیشتر از سایر قسمتهای بدن حائز اهمیت است. شستن کف پا با استفاده از صابون، روغنهای محافظت کننده، به مروز زمان چربیهای مفید پوست را کاهش داده و باعث ایجاد خشکی و ترکهای پوست در پاشنه پا میگردند.
از سوی دیگر، بهداشت و نظات پا یکی از امور مهم برای جلوگیری از ایجاد ترک در پاشنه پا میباشد. تجمع میکروبها و باکتریهای مختلف در پاشنه پا باعث ایجاد ظاهر نامناسب و همینطور تبدیل آن به ترک و به مرور باعث ضخیم شدن آن خواهد شد.
اگزمای پوستی
اگزما یک بیماری التهابی در پوست است که بر اثر شدت آن فرد دچار مشکلاتی از جمله سوزش، خارش و خشک مزمن در پوست خواهد شد. اگزما یکی از بیماریهای مرتبط با ترک پا محسوب میشود که در ورزشکاران و افرادی که مشاغل سخت دارند بیشتر از سایر افراد دیده میشود. این بیماری نباید با ترکهای ساده پوستی پاشنه پا اشتباه گرفته شود.
عفونت باکتریایی و قارچی
خشکی و ترک کف پا با بیماریهای قارچی و میکروبی در سنین بالا نیز نمایان میشود. اگر پوسته پوسته شدن کف پا به شکل غیرمعمولی افزایش پیدا کند و ناخنها و پوست اطراف آنها نیز دچار التهاب شود احتمال مبتلا شدن به عفونت قارچی بالا خواهد بود.
بیماریهای ارثی و زمینهای
بیماریهای مادرزادی و ارثی مانند کراتودرمی، دیابت و تیروئید نیز میتوانند ایجاد ترک پا نمایند. علاوه بر آن کمبود ویتامینها مانند ویتامین A و اسیدهای چرب نظیر آلفا لینولئیک و گاما لینولئیک نیز باعث ایجاد چنین مشکلی خواهد شد.
درمانهای ترک پا
برای درمان ترک پا راههای زیادی وجود دارد. راههای درمان خانگی در صورتی که اصولی و بطور مستمر انجام گردد تا حد زیادی میتواند باعث درمان ترک پا شود. این درمانهای خانگی عبارتند از:
کرم ترکیبی از پارافین و روغن نارگیل
برای تهیه این کرم میتوانید مقداری پارافین را با استفاده از بخار آب کنید تا به حالت مایع در بیاید. سپس دو قاشق غذاخوری روغن نارگیل و یا روغن کرچک به آن اضافه کنید. پاهای خود را به مدت ده دقیقه در محلول به دست آمده قرار دهید.
این عمل را تا جایی ادامه دهید که چند لایه از این مخلوط بر روی پوست پاشنه پا قرار گیرد. برای اثرگذاری بیشتر پای خود را در یک کیسه فریزر قرار دهید و به مدت حداقل یک ساعت این محلول را بر روی پاشنه پا قرار دهید. پس از آن محلول را از روی پاهای خود پاک کنید. در هفته دو بار از این روش استفاده کنید.
آب گرم و سنگ پا
ابتدا یک ظرف مناسب را از آب گرم پر کنید. سپس پاهای خود را در آب گرم قرار دهید و حداقل ده دقیقه منتظر بمانید. بعد از این زمان کف پای شما نرم شده و پوست بطور کامل خیس خورده است. سپس با استفاده از سنگ پا و یا برس کف پا بصورت مناسب از کف پای خود لایهبرداری کنید.
با این عمل سلولهای مرده و لایههای خشک و ضخیم کف پا جدا شده و شادابی و نرم پوست پای شما بهتر خواهد شد. پس از اینکه پاهای خود را کاملا خشک کردید از یک لوسیون مناسب و یا کرم کف پا و مرطوب کننده مناسب کف پا استفاده نمایید. با این کار لطافت و نرمی پوست پا حفظ خواهد شد.
بهتر از این کار را در شب و پیش از خواب انجام دهید و بعد از لوسیون کردن کف پا یک جوراب مناسب بپوشید تا اثر بخشی بیشتری بدست آورید. میتوانید با اضافه کردن مقداری نمک دریایی به آب از مزایای لایهبرداری طبیعی نمک نیز بهره ببرید.
این روش علاوه بر درمان ترک پاشنه پا، یکی از بهترین روشهای ریلکس شدن پس از یک روزی کاری و ایجاد آرامش خواهد بود.